Vaarbewijs2

 Concentratie bij het werken met de koersplotter en passer.

 

Wilt u gaan varen op de ruime binnenwateren (IJsselmeer, Markermeer, Eems, Dollard, Waddenzee, Oosterschelde, Westerschelde) of op de kustwateren?

Dan is de cursus Vaarbewijs 2 voor u aan te bevelen.

Tijdens de cursus gaan we naast het theoretische gedeelte, ook daadwerkelijk aan de slag met het berekenen en uitzetten van koersen.

De benodigde materialen hiervoor kunt u meebestellen bij het inschrijven van deze cursus. U krijgt ze dan op de eerste cursusavond uitgereikt.

Wanneer is klein vaarbewijs 2 nodig?

Als u in het bezit bent van Klein Vaarbewijs 2 mag u varen op alle schepen die sneller kunnen varen dan 20 km/u en een max. lengte hebben tot 25 meter.

U mag met Klein Vaarbewijs 2 op alle binnenwateren varen incl. de Waddenzee, het Markermeer, het IJmeer, de Ooster- en Westerschelde, de Eems en Dollard.

Inhoud cursus:

Tijdens de cursus vaarbewijs 2 bieden we u de volgende onderwerpen aan:

  • Wetten en reglementen op ruime wateren.
  • Navigatie, GPS en meteorologie.
  • Het getij.
  • Koers uitzetten en peilingen.

Hoe lang duurt de cursus?

Deze cursus bestaat uit een zes-tal avonden.

Cursusmateriaal:

Bij aanvang van de eerste les ontvangt u van ons de benodigde lesmaterialen, zonodig aangevuld met een portland plotter en kaartpasser. Deze zijn optioneel, heeft u deze reeds in uw bezit hoeft u deze niet te bestellen via het inschrijfformulier. De lessen worden ondersteund d.m.v. powerpoint.

Examen:

Het examen kunt u aanvragen via www.cbr.nl/nl/vrije-tijd/nl/recreatievaart.htm , op deze site kunt u alle informatie vinden die voor het verkrijgen van het vaarbewijs van belang is.
(Vanaf januari 2020 gaan de examens over naar het CBR)

Wat kost het?

U kunt bij ons de cursus vaarbewijs 2 volgen voor €165,00 incl. lesmaterialen, maar excl. de plotter en passer.

De genoemde prijzen zijn incl. lesmaterialen en BTW, maar excl. de kosten voor het examen en de vaarbewijspas. De prijzen hiervoor kunt u vinden op de website van het CBR.

Aanmelden:

Klik op de link om aan te melden: www.hazetvaaropleidingen.nl/contact/