Vaarbewijs2

 Concentratie bij het werken met de koersplotter en passer.

 

Wilt u gaan varen op de ruime binnenwateren (IJsselmeer, Markermeer, Eems, Dollard, Waddenzee, Oosterschelde, Westerschelde) of op de kustwateren?

Dan is de cursus Vaarbewijs 2 voor u aan te bevelen.

Tijdens de cursus gaan we naast het theoretische gedeelte, ook daadwerkelijk aan de slag met het berekenen en uitzetten van koersen.

De benodigde materialen hiervoor kunt u meebestellen bij het inschrijven van deze cursus. U krijgt ze dan op de eerste cursusavond uitgereikt.

Wanneer is klein vaarbewijs 2 nodig?

Als u in het bezit bent van Klein Vaarbewijs 2 mag u varen op alle schepen die sneller kunnen varen dan 20 km/u en een max. lengte hebben tot 25 meter.

U mag met Klein Vaarbewijs 2 op alle binnenwateren varen incl. de Waddenzee, het Markermeer, het IJmeer, de Ooster- en Westerschelde, de Eems en Dollard.

Inhoud cursus:

Tijdens de cursus vaarbewijs 2 bieden we u de volgende onderwerpen aan:

  • Wetten en reglementen op ruime wateren.
  • Navigatie, GPS en meteorologie.
  • Het getij.
  • Koers uitzetten en peilingen.

Hoe lang duurt de cursus?

Deze cursus bestaat uit een zes-tal avonden.

Cursusmateriaal:

Bij aanvang van de eerste les ontvangt u van ons de benodigde lesmaterialen, zonodig aangevuld met een portland plotter en kaartpasser. Deze zijn optioneel, heeft u deze reeds in uw bezit hoeft u deze niet te bestellen via het inschrijfformulier. De lessen worden ondersteund d.m.v. powerpoint.

Examen:

Het examen kunt u aanvragen via www.cbr.nl/nl/vrije-tijd/nl/recreatievaart.htm , op deze site kunt u alle informatie vinden die voor het verkrijgen van het vaarbewijs van belang is.
 

Wat kost het?

U kunt bij ons de cursus vaarbewijs 2 volgen voor €185,00 incl. lesmaterialen en online examentraining, maar excl. de plotter en passer.

De genoemde prijzen zijn incl. lesmaterialen en BTW, maar excl. de kosten voor het examen en de vaarbewijspas. De prijzen hiervoor kunt u vinden op de website van het CBR.

Aanmelden:

Klik op de link om aan te melden: www.hazetvaaropleidingen.nl/contact/